Close up

LiefmansFruitesse on the rocks

Liefmans Fruitesse on the rocks is als citytrippen naar Berlijn, de sfeer opsnuiven in Milaan en cultuur ontdekken in New York. Ideaal om lekker lang van te genieten, in een leuke bar of gezellig chillend bij vrienden.

Dit sprankelende aperobier met zijn lichtrode kleur komt helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen.

Parelend, sprankelend én boordevol fruit, wat wil je nog meer om een avondje uit op smaak te brengen? En wat een verfrissend idee om dit drankje on the rocks te serveren…


FruitesseCocktails

Zin in een cocktail die anders is dan alle andere? Gebruik dan bier als basisingrediënt! Liefmans Fruitesse is niet alleen een van de meest fruitige bieren, het smaakt ook heerlijk in een verfrissende cocktail.

De volgende vier recepten zullen je er zeker van overtuigen dat biercocktails hun plaats meer dan verdiend hebben. Time to chill!

Maak je eigen cocktail

  • Fruitesse & Elixir
    Fruitesse & Elixir
  • Red Jasmine
    Red Jasmine
  • Mint & Lime
    Mint & Lime
  • Orange Bourbon
    Orange Bourbon
  • Lavender Crush
    Lavender Crush

Time to chill!

Fruitesse & Elixir

Fruitesse & Elixir
Ingrediënten
  • 1 citroen voor 20 ml vers citroensap
  • 20 ml Elixir d’Anvers
  • 120 ml Liefmans Fruitesse
  • IJsblokjes
Step 01

Neem met een dunschiller enkele mooie zestes (dunne platte reepjes van de buitenkant van de schil) van de bio-citroen. Heb je geen bio-citroen? Was je citroen dan grondig. Leg de zestes opzij en pers de citroen.

Step 02

Schenk 20 ml versgeperst citroensap en 20 ml Elixir d’Anvers samen in een stevig glas, roer om en vul je glas met ijsblokjes.

Step 03

Top met 120 ml Liefmans Fruitesse. Garneer met een zeste van de citroen en een rietje.
Tip: gebruik enkel vers geperst vers citroensap. There is no substitute!

Geniet van je eigen
Fruitesse & Elixir!

Time to chill!

Red Jasmine

Red Jasmine
Ingrediënten
  • 2,5 cl jasmijnsiroop
  • 3 cl vers limoensap
  • 2 à 3 druppels Angostura orange bitters
  • sinaasappelzeste
  • ½ flesje Liefmans Fruitesse
Step 01

Maak zelf je jasmijnsiroop. Neem 4 zakjes jasmijnthee, breng 1 liter water en 2 kilogram suiker aan de kook. Laat afkoelen zodat het mengsel stroperig wordt. Doe 2,5 cl jasmijnsiroop in een mixglas en voeg 3 cl vers limoensap toe.

Step 02

Neem de orange bitters en voeg 2 à 3 druppels (naar smaak) toe. Vul de shaker met ijs en schud krachtig. Doe de inhoud van de shaker in een glas met behulp van een dubbele zeef (strainer).

Step 03

Vul het glas voor de helft op met ijs en voeg ½ flesje Liefmans Fruitesse toe. Goed roeren en serveren met zeste van sinaasappel. Met een dunschiller kan je mooie, lange slierten maken.

Geniet van je eigen
Red Jasmine!

Time to chill!

Mint & Lime

Mint & Lime
Ingrediënten
  • Munt: 12 blaadjes
  • Rietsuiker: ½ theelepel
  • Limoen: ¼ in stukjes
     
  • Liefmans Fruitesse: 12,5 cl
  • Crushed ice
  • Aardbei en munttakje: voor de afwerking
Step 01

Plet de muntblaadjes en de rietsuiker.

Step 02

Knijp de limoen in stukjes uit.
Voeg de Liefmans Fruitesse toe.

Step 03

Voeg crushed ice toe.
Werk af met munt en aardbei.

Geniet van je eigen
Mint & Lime!

Time to chill!

Orange Bourbon

Orange Bourbon
Ingrediënten
  • Appelsien: ½ in stukjes
  • Suiker: ½ theelepel
  • Limoen: sap van ½ limoen
  • Suikerwater: 1 cl
     
  • Bourbon: 2 cl (Scotch kan ook)
  • IJsblokjes
  • Liefmans Fruitesse: 1/3 flesje
Step 01

Meng appelsien, suiker, limoensap, suikerwater, bourbon en ijsblokjes.

Step 02

Shake alles in een shaker.

Step 03

Voeg Liefmans Fruitesse toe.
Schenk in een Liefmans cocktailglas.

Geniet van je eigen
Orange Bourbon!

Time to chill!

Lavender Crush

Lavender Crush
Ingrediënten
  • Komkommer: 1 stukje (ongepeld)
  • Basilicum: 10 blaadjes
  • Griessuiker: 1 theelepel
  • Lavendel: 1 takje
  • Crushed ice
  • Elixir d'Anvers: 2 cl
  • Liefmans Fruitesse
Step 01

Plet een stukje komkommer en voeg een theelepel griessuiker toe in een mixglas.
Voeg enkele blaadjes basilicum toe en plet ook deze.
Voeg 2 cl Elixir d’Anvers toe.

Step 02

Vul een shaker met ijs en schud. Doe de inhoud van de shaker met een dubbele zeef in een glas.
Vul het glas verder voor de helft met gemalen ijs.

Step 03

Giet langzaam een half flesje Liefmans Fruitesse over het ijs en werk af met lavendel.

Geniet van je eigen
Lavender Crush!

Fruitesse video