Close up

LiefmansRosa Merckx in de bloemetjes gezet voor 90ste verjaardag

Onlangs werd een zeer bijzondere dame in de bloemetjes gezet bij Brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Rosa Merckx oftewel “Madame Rose” vierde deze zomer haar 90ste verjaardag.

Rosa Merckx was ruim veertig jaar actief in de brouwerij en legde de basis voor de huidige smaak van de Liefmansbieren. Het is tevens haar portret dat op de etiketten van alle Liefmans bieren prijkt. Door haar inzet en haar know-how is Liefmans het kwaliteitsbier dat we vandaag drinken.

Rosa Merckx, de allereerste vrouwelijke brouwmeester in België, werd recentelijk geëerd en ontving een het ereteken van Officier in de Kroonorde. In een select gezelschap van brouwers, vrienden en familie, werd Rosa Merckx in de bloemetjes gezet.

Het ereteken werd overhandigd door de Burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester. Charles Leclef, Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok bedankte Rosa voor de jarenlange inzet als lid van de Hoge Raad. De avond stond helemaal in het teken van Rosa en haar passie voor brouwen.

De Liefmans brouwerij blijft haar passie. Er gaat geen dag voorbij of ze brengt een bezoekje aan de brouwers in Oudenaarde.