Awards GB en KB

LiefmansLiefmans Kriek-Brut en Goudenband goud op Brussels Beer Challenge

De resultaten van de Brussels Beer Challenge 2017 werden bekend gemaakt op de Horeca Expo in Gent. Uit zo’n 1.250 bieren uit alle hoeken van de wereld, werden Liefmans Goudenband en Kriek-Brut door 80 bierkenners verkozen als dé beste bieren wereldwijd: beide speciaalbieren kregen een gouden medaille om hun flessenhals

In vijf jaar tijd groeide de Brussels Beer Challenge uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Een panel van 80 internationaal gereputeerde bierkenners proefde 1.250 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën gebaseerd op origine, typiciteit en stijl. De beste bieren in elke categorie werden beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

In de categorie ‘Dark Ale: Oud Bruin’ kaapte Liefmans Goudenband de gouden medaille weg. Liefmans Kriek-Brut kreeg goud in de categorie ‘Flavoured beer: Fruit beer’.

Marc Coesens, brouwmeester Liefmans : “Het is altijd een bijzonder eer om een gouden medaille te ontvangen en zowel Kriek-Brut als Goudenband zijn speciaal bieren we bijzonder trots op zijn. Ze zijn een voorbeeld van traditie en Belgisch vakmanschap.”

Liefmans Goudenband
Sinds de start van Brussels Beer Challenge won Liefmans Goudenband al verschillende gouden medailles. Geen wonder, want Liefmans Goudenband is één van de meest unieke bieren ter wereld. Het bier wordt gemaakt in open kuipen van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Elke Liefmans is een blend van verschillende jaargangen. Goudenband is een provisiebier, en net zoals de wijnen, wordt die nog beter met de jaren. Leg dus je gerust je kelder vol!

Liefmans Kriek-Brut
Liefmans Kriek-Brut  is een perfecte blend gerijpt voor twee jaar op echte krieken. Kortom: het perfecte huwelijk tussen frisse accenten en de ingetogen zoetzure smaak van krieken. De Kriek-Brut heeft een diepe bruinrode kleur en een verfijnde schuimkraag, met toetsen van hout en amandel. Je proeft duidelijk het lichtzoete en tegelijk zachtzure karakter van het fruit.